Új Mazda 6 technika

Egy vérpezsdítő vezetési élmény a SKYACTIV TECHNOLÓGIÁNAK köszönhetően

 

A Mazda6 esetében központi célkitűzés volt számunkra a kiemelkedő vezetési élmény biztosítása, amely csak akkor valósítható meg, ha a vezető úgy érzi, hogy szinte eggyé válik az autóval. A motornál, a sebességváltónál, a karosszériánál és az alváznál alkalmazott korszerű SKYACTIV TECHNOLÓGIÁNAK köszönhetően az autó vezetési dinamikája az Ön szándékaival összhangban lévő reakciókat ad. Az autót vezetve a teljesítmény, a reakcióképesség és a fürgeség vérpezsdítő kombinációját fogja érezni.

Minket arról ismer a világ, hogy a vezetés élményét állítjuk a középpontba, és autóink a kiemelkedő úttartásukról híresek. Ezúttal kiegyensúlyozottságot teremtettünk a kifinomult és fürge mozgásban, és egyben a kategória legjobb aerodinamikáját valósítottuk meg, amely a vezető számára a finom és tökéletes kontroll érzetét nyújtó vezetési teljesítményben nyilvánul meg. Így Ön biztos lehet abban, hogy kényelmes és élvezetes utazásban lesz része - bármilyen messze legyen is az úti célja.

SKYACTIV karosszéria – egy könnyebb, mégis erősebb karosszéria a jobb és biztonságosabb vezetési dinamika érdekében

Az új SKYACTIV karosszéria szerkezeti kialakítása fokozza az autó vezetési teljesítményét, és Önt még nagyobb vezetési élményhez juttatja. Hogyan éri el mindezt? Ultranagy szilárdságú acélerősítéseket alkalmaztunk a karosszériaszerkezet merevségének kb. 30%-kal történő fokozására. Így tehát amellett, hogy erősebb lett, új generációs autóink karosszériaszerkezete könnyebbé is vált, és ennek köszönhetően az autó össztömege csökkent.

A megnövelt merevség és a kisebb tömeg következtében az úttartás reakcióképesebb, és az autó fürgébben reagál a vezetői beavatkozásokra, így javul a vezetési dinamika, így Önnek élvezetesebb vezetési élményben van része.

  • Az új SKYACTIV karosszéria szerkezete könnyebb, és egyúttal erősebb is, így amellett, hogy javítja az autó vezetési dinamikáját, biztonságosabb vezetési élményt is garantál.

 

SKYACTIV motorok és sebességváltók – erőteljes és hatékony hajtáslánc a fokozott vezetési teljesítmény érdekében

SKYACTIV-G 2,0 literes motor egy kifinomult, közvetlen befecskendezésű benzinmotor, amely üzemanyag-takarékos működését a benzinüzemű motorok között egyedülállóan magas sűrítési aránnyal valósítja meg. 145 vagy 165 LE teljesítményű változatban érhető el.

SKYACTIV-G 2,5 literes motor egy teljesen új, közvetlen befecskendezésű benzinmotor, amely a kategóriában élvonalbeli nyomatékszinttel és kiemelkedően reagáló teljesítménnyel rendelkezik. Ez a motor 192 LE teljesítményt nyújt, és a hatsebességes automata SKYACTIV-DRIVE sebességváltónk kapcsolódik hozzá.

A SKYACTIV-D 2,2 literes motor a dízelmotorok között a világon a legkisebb sűrítési aránnyal, ugyanakkor a hagyományos dízelmotorokat megszégyenítő, élénk gyorsulással rendelkezik. 150 vagy 175 LE-s kivitel választható.

A SKYACTIV-G 2,0 literes és a SKYACTIV-D 2,2 literes motorhoz hatsebességes automata, vagy ugyancsak hatsebességes manuális sebességváltó választható. Mindkét SKYACTIV-G motor megfelel az Euro 5 károsanyag-kibocsátási szabvány előírásainak, a SKYACTIV-D motorok pedig már az új Euro 6 károsanyag-kibocsátási szabvány előírásait is teljesítik.

  • A SKYACTIV-D 2,2 literes dízelmotorjaink magas maximális nyomatékszintjükkel és alacsony CO2-kibocsátásukkal kiemelkednek a hasonló kategóriájú motorok közül.

Elképzelhető, hogy a bemutatott modell nem a magyar specifikációnak megfelelő. A képernyőn látható színek és némely külső és/vagy belső elem eltérő lehet a valóságostól.

Tel: 305-3050 Fax: 305-3060
Budapest XV. kerület M3-as autópálya 12-es km szelvény bevezető szakasz
Mazda Auto Focus Kft.
 |