Mazda CX-7 technika

A Mazda CX-7 energikus és élvezetes vezetési élményt nyújt.
A volán mögött ülve alig hihető, hogy egy szabadidőautó (SUV) méretű járművet vezetünk, mivel a dinamikusan irányítható Mazda CX-7 könnyedén vesz minden kanyart és fordulót.

Aktív nyomatékszabályozású összkerékhajtási rendszerével jól alkalmazkodik az útviszonyokhoz: minden helyzetben az éppen megfelelő forgatónyomatékot adja, és ha nagyobb vonóerőre van szükség, átviszi a teljesítményt a hátsó kerekekre is. Kemény felfüggesztésével és precíz szervokormányzásával a Mazda CX-7 valósággal tapad az útra, ahogy egyre magasabb sebességekre kapcsolunk.

Az új, 2,2 literes, közös nyomócsöves MZR-CD turbódízel motornak és az ahhoz társuló 400 Nm-es maximális forgatónyomatéknak köszönhetően élmény a gyorsulás. Ráadásul a kipufogógáz nitrogén-oxidjait környezetre ártalmatlan nitrogénné és vízzé átalakító szelektív katalizációs technológiának (SCR) köszönhetően a szigorú Euro5-ös károsanyag-kibocsátási előírásoknak is megfelel.

Valódi sportosságra vágyik? A 2,3 literes, benzines DISI turbómotor nem kevesebb, mint 260 LE-t ad le 5500 1/min mellett.

Az új CX-7 nemcsak akkor nyújt védelmet, ha baleset történik, hanem aktívan elősegíti a balesetek elkerülését.
A Mazda CX-7 magas üléspozíciója révén remek kilátást tesz lehetővé, miközben a be nem látható teret fejlett biztonsági eszközök figyelik. A sávváltást segítő hátsó térfigyelő rendszer (RVM)* figyelmeztet a közeledő járművekre sávváltás előtt, a hátsó kamera pedig tolatáskor tájékoztat arról, hogy mi van mögöttünk.

A keréknyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) a gumik állapotáról ad megnyugtató tájékoztatást hosszú utakon, a gyors és biztonságos megállásban pedig a vészfékezés-jelző rendszer (ESS) segít.

50 km/h feletti hirtelen fékezéskor automatikusan bekapcsolódnak a vészvillogók, a féklámpák pedig villogással jelzik a mögöttünk közeledőknek, hogy lassítsanak, miközben blokkolásgátló fékrendszer (4W-ABS) és elektronikus fékerő-elosztás (EBD) valamint nagyméretű, léghűtésű első és hátsó tárcsafékek garantálják gyors megállásunkat.

Mazda CX-7 galéria
Tel: 305-3050 Fax: 305-3060
Budapest XV. kerület M3-as autópálya 12-es km szelvény bevezető szakasz
Mazda Auto Focus Kft.
 |