Mazda 3 MPS stílus

A sportosság elegáns megjelenítése

  • Nagyobb légbeömlők a motor optimális levegő-ellátása érdekében
  • Szélesebb sárvédőívek és 18 colos felnik
  • Egyedi hátsó lökhárító 102 mm átmérőjű kipufogóvéggel
     

Ahogy a Mazda6 MPS esetében, a Mazda3 MPS formatervezőinek is az volt a célja, hogy az autó nagy teljesítményét, sportos jellegét visszafogott formában jelenítsék meg. Miközben az autó alapvető formája megegyezik az alapmodellel, sportos képességei erőteljes hangsúllyal jelennek meg a szélesebb első sárvédőkön, a motorháztető erősebb karaktervonalain és egyéb külső részleteken.

Az aerodinamikailag optimalizált első lökhárítóban található, méhsejt-mintázatú ráccsal fedett, szélesebb légbeömlő nyíláson bőséges mennyiségű friss levegőhöz jut a hűtő. A turbófeltöltő töltőlevegő-hűtője vízszintesen helyezkedik el a motor tetején, és a jellegzetes ötszögletű Mazda-hűtőrácson keresztül jut levegőhöz. Az orr-rész hosszát az innen kiinduló és a motorháztetőn át az A-oszlop felé továbbfutó mély vonalak hangsúlyozzák. Az MPS-re jellemző egyedi külső formatervet az enyhén húzott, téglalap alakú ködlámpák teszik teljessé.

Az oldalsó légterelők miatt a Mazda3 MPS szinte odatapad az úthoz, megjelenése erőteljes. A 20 mm-rel kiszélesített első kerékjáratok és az alapváltozattal megegyező szélességű hátsó sárvédőívek alatt található 18 x 7J méretű alumínium felniken 215/45 R18-as abroncsok feszülnek.
A farrész kialakítása is a motorháztető alatt rejtőző nagy teljesítményre utal. A matt színűre fényezett lökhárító, 102 mm átmérőjű kipufogóvég és LED-es integrált féklámpával gyártott tetőspoiler hangsúlyozzák a farrész sportosan elegáns karakterét.

A Mazda négy különféle színben kínálja a Mazda3 MPS-t. A fekete, ezüst és piros színek mellett elérhető egy különleges, Cosmic Blue elnevezésű kék fényezés is.

Funkció és komfort szintézise

  • Vörös varrás és dekorációs vonalak a tipikus MPS megjelenésért
  • Alumínium pedálok csúszásgátló gumibetéttel
  • A számlapok csak a motor beindítása után villannak fel
     

A Mazda3 MPS utasterében harmonikus egységbe olvad a funkcionális sportosság és a stílusos kényelem. A beltér fekete alapszínével látványos kontrasztban áll a vörös színű varrás, mely a részben bőrből készült üléseken, a bőr kormánykeréken és a váltógombon a Mazda MPS sorozatára jellemző belső hangulatért felelős. A műszerfalból vízszintesen emelkedik ki a polírozott, hajszálcsíkos felületű dekoratív betét.

A bőr váltógomb mellett a gumi csúszásgátlókkal ellátott alumínium pedálok, a rozsdamentes acél taposólemezek és a támlájukon MPS-logóval díszített, félig kagylóformájú sportülések is a sportos részleteket hivatottak kiemelni. A 280 km/h-ig skálázott sebességmérő a műszeregység közepén található, és, akárcsak a fordulatszámmérőn, a rajta levő számok csak a motor beindítása után villannak fel.

Kényelem és funkcionalitás
A Mazda3 széria csúcsmodelljeként a Mazda3 MPS-t sok olyan berendezéssel is felszerelik, melyek megkönnyítik és praktikussá teszik mindennapi használatát. Az alapfelszereltségbe tartoznak az audioberendezés kormányra helyezett kezelőszervei, az összes ablak egy gombbal történő zárhatósága, a gyermekülések rögzítésére szolgáló Isofix-fülek, az elektromos, fűtött külső tükrök, valamint az indításgátló és a riasztó (piactól függően változhat). A rendelhető extrák között automatikus magasságállítású xenonfényszóró, fényszórómosó, kulcsnélküli nyitó/indító rendszer és tempomat is található. Kapható Bose hangrendszer (Richbass mélynyomóval, ötcsatornás, digitális erősítővel) AM/FM rádióval és hatlemezes CD-tárral, de akár 20 gigabyte-os merevlemez alapú hifi (piactól függően változhat), valamint DVD-alapú navigáció 7 colos képernyővel, és TMC (Traffic Message Channel) szolgáltatással is elérhető.

 

Mazda3 MPS galéria
Tel: 305-3050 Fax: 305-3060
Budapest XV. kerület M3-as autópálya 12-es km szelvény bevezető szakasz
Mazda Auto Focus Kft.
 |