2009

2009
Tavasszal megérkezett hazánkba az új Mazda3, mely számos újdonságot tartalmazott. Ilyen például a Mazda6-nál már megismert Holttér Figyelő Rendszer (RVM), fűtött első szélvédő, mely 3 perc alatt olvasztja le az első szélvédőt. De említhetjük az ESS vészfékre figyelmeztető rendszert, vagy azt, hogy a menetstabilizáló berendezés (DSC) már az alapmodellben is széria. Szintén ennél a modellnél debütált a 2.0i motornál száriatartozék i-Stop start/stop rendszer, melynek lényege, hogy a motor leáll, ha az autóval megálltunk, majd a kuplungra lépva 0,35 mp alatt újraindítja. Ezzel akár 15%-ban is csökkenthető a fogyasztás.
Némi arculat frissítésen esett át a világ legnagyobb darabszámban eladott (több mint 860 ezer) roadstere, a Mazda MX-5, mely még nagyobb vezetési élményt kínál.
Júniusban vált elérhetővé az új Mazda3 MPS változata, mely továbbra is a 260 LE-s 2.3 Disi motorral készül.
Ősszel megérkezett a sokak által már nagyon CX-7 2.2 diesel változata, mellyel párhuzamosan a modell is megújult. Itt is bevezetésre kerültek azok az újítások, melyek már az új Mazda6 és az új Mazda3 modellekben már bemutatkoztak (RVM - Sávváltás figyelő rendszer, ESS - vészfékezésre figyelmeztető rendszer, MID - Multi Információs rendszer)), de voltak újdonságok is (tolatókamera)

Tel: 305-3050 Fax: 305-3060
Budapest XV. kerület M3-as autópálya 12-es km szelvény bevezető szakasz
Mazda Auto Focus Kft.
 |